Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Otázka: Gumoasfalt na bokách auta.

Dobrý den. Čtu Vaše vlákno odborných odpovědí a rozhodl jsem se že Vás také velice poprosím o radu. Koupil jsem auto na práci, které kvůli korozi bylo od půlky (od oken) dolů nastříkáno černou barvou, až doma jsem s hrůzou zjistil že se jedná o nástřik gumoasfaltem. Zřejmě jej něčím naředili a nastříkali na auto několik vrstev. Rád bych se zeptal zda se mám pokusit gumoasfalt něčím dostat dolu a nechat od kamaráda v garáži auto nalakovat (již několik aut celkem úspěšně nastříkal,mi vzhledem k ceně auta přijde velice pracné) Nebo nastříkat pistolí celý vůz gomoasfaltem, který bych ještě přestříkal nějakým,třeba matným, syntetickým lakem aby gomoasfalt získal nějakou celistvost. netál se na sluníčku, nebo nereagoval s naftou když ukápnu u nádrže.. Vůz má spoustu prasklin a kosmetických vad, které by gumoasfalt pěkně skryl, proto to asi původní majitel udělal. Děkuji za názor. Jedná se o pracovní auto, které budu mít max dva roky a jde mi jen o to aby nevypadalo jako uplný strašák. Černý mat který udělal gumoasfalt není špatný na pohled, ale otázka je zda jej z půlky auta čímsy dostat dolu a přestříkat celé auto obyč barvou, nebo dostříkat zbytek auta gumoasfaltem a ještě nějakou vrstvou aby byl stálý.. Je možné gumoafsalt něčím úspěšně přestříkat? To by bylo nejsnadnější. Velice děkuji, budu si vážit Vaší rady. Kunc.

Případné odstranění gumoasfaltu z auta bude poměrně velmi pracné a náročné a z dotazu není patrné v jakém stavu (?!) je karoserie pod nátěrem, zda se tato práce vyplatí (?). Pro odstranění by se muselo použít např. ředidlo S6005, odstraňovače starých náětrů a pod. Zároveň je nutné vzít v úvahu zmíněné praskliny a jiné kosmetické vady, které by bylo potřebné pracně opravit. Další problém je v případném přestříkání auta “obyčejnou “barvou” . Nátěrové hmoty jako jsou i ty “nejobyčejnější” S2013 Industrol univerzál nebo U2029 Industrol profi obsahují rozpouštědla která budou narušovat, rozpouštět gumoasfalt a negativně ovlivní přilnavost a pravděpodobně i odstín, asfalt může “krvácet” do emailu. I případné přestříkání auta jinou nátěrovou hmotou nezabraní měknutí gumoasfaltu na sluníčku a důsledkem bude popraskání nátěru tvrdší, horní vrstvy nátěru na měkčím podkladu gumoasfaltu. Rozumné a jednoduché řešení tohoto případu skutečně nevidím.

Na vaše otázky odpovedá:

Richard Dener

Máte problém, s ktorým si neviete poradiť?
Skúste farebnú poradňu!Naposledy sme riešili:

Tmel

17. January 2023: Dobrý deň,potrebujem zistiť aký git mám použiť keď idem dať diely z motorky striekať praškovou farbou?Ďakujem za info.

(celý dotaz)

Plast

5. November 2021: dobry den potrebuju vyresit problem na sve motorce potrebuju nastrikat par plastu černou barvou muzete my doporucit nejakou cerno lesklou barvu diky na plasrty

(celý dotaz)

NOVÝ DOTAZ!

31. August 2021: Dobry den, jeste doplnuji dotaz. Je potreba epoxidovy dvouslozkovy zaklad po 24hodinach jeste brousit pred plnicem a finalnim lakem? Dekuji

(celý dotaz)

Na Vaše otázky odpovieme každý deň.
Opýtajte sa aj Vy!

Prečo si vybrať práve nás