Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Otázka: ARNM11

Dobrý den, nedávno jsem si pořídil novou obývací stěnu zn. Anemone-ARNM11 a na lesklém bílem povrchu byla lepící páska, která nešla odstranit! Po použití houbičky na nádobí jsem zjistil svou hloupostí, že jsem poškodil lak na povrchu a bylo to dost na světle viditelné! Po zakoupení bezbarvého laku ve spreji zn. PRIMA jsem postižené místo přestříkal, kde škrábance zanikly ale pro změnu je viditelné místo po použítí laku jako mastnota! Jak mám docílit nápravy abych to opět dostal do původního stavu? Pokud bych přestříkal celý díl nedosáhnu už takového výsledku lesku abych se v něm viděl.. Předem děkuji za odpověd s pozdravem Pačanda.

S největší pravděpodobností originální lesklá bílá povrchová úprava nábytku je zhotovená dvousložkovým polyuretanovým emailem. Přestříkání bezbarvým lakem bude vždy více či méně patrné, viditelné. Lepící pásku bylo vhodné odstranit pomocí technického benzinu ( někdy i lihem) který nenaruší polyuretanový email. Vhodným způsobem opravy poškrábaného povrchu houbičkou je přeleštění místá leštící pastou na laky (např. leštící pasty pro autolaky) . Zkuste z přestříkaného místa odstranit lak “Prima” ( podle typu, druhu laku (?) případně vhodným ředidlem, předem ředidlo vyzkoušt na skrytém místě zda nenarušuje i původní bílý email !!) a po důkladném vyschnutí očištěného místa povrch rozleštit leštící pastou.

Na vaše otázky odpovedá:

Richard Dener

Máte problém, s ktorým si neviete poradiť?
Skúste farebnú poradňu!Naposledy sme riešili:

Parapet

16. September 2022: Čím vyčistím plastovú parapetnú dosku od penetráku dával sa na stenu pod farbu,aby sa stará farba neodlupovala

(celý dotaz)

Remal

23. May 2022: Dobrý den. Barva Remal s označením MB03 má jakou bělost? Díky za odpověď

(celý dotaz)

Na Vaše otázky odpovieme každý deň.
Opýtajte sa aj Vy!

Prečo si vybrať práve nás