Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Otázka: Akrylová barva ze spreje neschne.

Dobrý den pane Denere,
Akrylový email ze spreje “Tech Color” opět neschne:)
Aplikováno bohužel v nevytápěném prostoru za poměrně nízké teplotě. Po “zaschnutí” cca 24h přeneseno do prostoru s pokojovou telotou. Barva ani po dalších dvou dnech není stále vytvrdlá a jemně lepí – nehtem zle poměrně dobře strhnout…
Otázka je jestli zůstává alespoň teoretická šance, že vůbec někdy zashne?
Může ta první fáze 24h shnutí, kdy není dodržena podmínka okolní teploty fatálně ovlivnit budoucí vlastnosti nátěru/nástřiku?

Děkuji

Konkrétní složení a vlastnosti “Akrylového emailu Tech Color” nemám sice k dispozici, ale obecně popsaný problém může být způsoben nedostatečnou přípravou podkladu ( mastnota ?!) nebo silnou vrstvu nástřiku při nízké teplotě. V silné vrstvě při nízké teplotě může nátěr zaschnout na povrchu a “zaschlá vrstvička ” na povrchu zabraňuje odpařování rozpouštědel z celkového nástřiku a nátěr je měkčí, lze jej strhnout. Při teplotě cca 20 °C a více lze předpokládat ( opět v závislosti na tloušťce ) že časem během několika dnů nátěr protvrdne.

Na vaše otázky odpovedá:

Richard Dener

Máte problém, s ktorým si neviete poradiť?
Skúste farebnú poradňu!Naposledy sme riešili:

Šamorín

3. March 2023: Dobry den. Chcem sa opytat na dostupnost na vasej predajni v Samorine REMAL FORTE Maliarsky náter na sadrokartón? Vdaka. B.Zajacik

(celý dotaz)

Moldava

3. August 2022: Zdravím mam predajnu Farby laky na vych.slov. Moldava potrebujem kontakt na obch.zastupcu

(celý dotaz)

Lepidlo

8. July 2022: Dobrý deň. Potreboval by som lepidlo uniflex v7510. Vieti mi poslať cenovú ponuku a vedeli by ste mi poslať tovar kuriérom?

(celý dotaz)

Na Vaše otázky odpovieme každý deň.
Opýtajte sa aj Vy!

Prečo si vybrať práve nás