Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Otázka: Barva na Fest-B

Dobrý den mám část střechy tvořené hliníkovými šablonami které byly kdysi natřeny formexem a potom Festem-B Tento nátěr se osvědčil avšak v současnosti na něm roste hojně lišej a mech. Zkusil jsem mech i lišej mechanicky odstranit až byl fest B čistý a hladký, místy bohužel až na hliník, použil jsem na obnovení nátěru obdobu Festu B od Hostagrundu (myslím že to byl 2810) avšak nyní po zimě jsem zjistil že se barva loupe a na předchozím festu -B nedrží. Naštěstí jsem Hostagrundem natřel pouze část střechy ale potřeboval bych radu jakou barvu použít aby nedošlo ke stejnému efektu. Děkuji za odpověd.

Hostagrund S2810 ( již se nevyrábí , nový výrobek S2820 Zinex)) je určený pro aplikace na pozinkovaný plech ne pro přetírání jiných nátěrových hmot. Barva Fest- B (obsahuje mimo jiné i grafit) mohla být narušená rozpouštědly z Hostagrundu S2810 a proto byla narušená přilnavost s důsledkem odlupování. Pro opravy je vhodný opět Formex S2003 a S2141 Fest-B. Povrch m musí být před nátěrem dobře očištěn , případně odmaštěn a suchý.

Na vaše otázky odpovedá:

Richard Dener

Máte problém, s ktorým si neviete poradiť?
Skúste farebnú poradňu!Naposledy sme riešili:

Šindel

16. January 2023: Dobry den. Da sa premalovat asfaltovy sindel? Mame na streche asfaltove pasy zelenej farby a chceli by sme premalovat na hnedo. Krytina bola aplikovana pred cca 10 rokmi byvalymi majitelmi...

(celý dotaz)

Na Vaše otázky odpovieme každý deň.
Opýtajte sa aj Vy!

Prečo si vybrať práve nás