Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Otázka: VHODNÝ ZÁKLADNÍ NÁTĚR

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jakou základní barvu byste mi doporučil při opravě podvozku automobilu. Část podvozku lze obrousit až na kov a natřít konvertorem rzi , část bude očišťěná a odmaštěná s původním ochraným nátěrem.Mohla by se použít epoxidová zinková barva S2305 Epolex – jak se snese s původním ( předpokládám asfaltovým) nástřikem? Nebo můžete doporučit vhodnější barvu, nejlépe s obsahem zinku? Po základním nástřiku chci udělat horní vrstvu bitumenovým nátěrem. Děkuji za odpověď.

Pro nátěr očištěných a odrezených částí podvozku je vhodná velmi kvalitní základní barva U2000 Pragoprimer antirez i dvousložková epoxidová zinková barva S2305, která se ale dodává na objenávku pouze ve velkém balení. S obsahem zinku je ještědostupná epoxiestrová barva S2357. Na staré i očištěné nátěry (asfaltové nebo pod. ?) nejsou uvedené nátěrové hmoty vhodné. Rozpouštědla z rozpouštědlových nátěrových hmot jednak rozpouštějí částečně podklad, narušují přilnavost a nijak neovlivní , nezlepší antikorozní vlastnoti nátěrů (působí pouze v kontaktu s kovem ne se starým nátěrem.

Na vaše otázky odpovedá:

Richard Dener

Máte problém, s ktorým si neviete poradiť?
Skúste farebnú poradňu!Naposledy sme riešili:

Tmel

17. January 2023: Dobrý deň,potrebujem zistiť aký git mám použiť keď idem dať diely z motorky striekať praškovou farbou?Ďakujem za info.

(celý dotaz)

Plast

5. November 2021: dobry den potrebuju vyresit problem na sve motorce potrebuju nastrikat par plastu černou barvou muzete my doporucit nejakou cerno lesklou barvu diky na plasrty

(celý dotaz)

NOVÝ DOTAZ!

31. August 2021: Dobry den, jeste doplnuji dotaz. Je potreba epoxidovy dvouslozkovy zaklad po 24hodinach jeste brousit pred plnicem a finalnim lakem? Dekuji

(celý dotaz)

Na Vaše otázky odpovieme každý deň.
Opýtajte sa aj Vy!

Prečo si vybrať práve nás