Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Dotaz: Barva

Dobrý den. Chystám se na renovaci oken v činžovním domě, která jsou vystavena extrémní zátěži, protože nejsou kryta střechou. Chtěl jsem použít olejový email, ale ejhle, vyrábí se již jen na Slovensku a dohledat možnost zakoupení u nás je téměř nemožné. Vzhledem k tomu, že jsem již několikrát použil váš syntetický email, směřuji dotaz právě tímto směrem. Je nějaká možnost nahradit, v kvalitě, olejový email a prodloužit tak výdrž syntetické barvy? Jen navíc zmiňuji, že jsem syntetiku i přes dodržený pracovní postup musel, na místech vystavených povětrnostní zátěži, obnovovat každých pět let. Děkuji vám za odpověď. S pozdravem Lukáš Červenka.

Mám nepotvrzenou informaci, že olejové emaily fa. Chemolak přestala taky vyrábět. Celková životnost nátěru oken záleží velmi na přípravě podkladu, nátěrovém systému. Odlupující se nátěry je nutné odstranit, dřevo přebrousit a prvně napustit napouštěcí fermeží O1000 Unibal nebo tenkovrstvým lazurovacím lakem S1023 Lazurol classic. Po zaschnutí se aplikuje základní nátěr barvou S2060 Lazurol základ oknobal a následně velmi kvalitní email U2015 Lazurol okonobal email , obvykle ve dvou nátěrech. Email U2015 Lazurol oknobal je formulován na bázi uretanizovaného alkydu a z pohledu celkové odolnosti je považován za kvalitnější než běžné olejové emaily.

Na vaše dotazy odpovídá:

Richard Dener

Máte problém, se kterým si nevíte rady?
Zkuste barevnou poradnu!Naposledy jsme řešili:

Parkety

13. March 2023: Parkety nalakované Epolexem. Vysoký lesk podtrhuje nerovnosti. Čím lze Epolex přetřít k dosažení matového vzhledu ?

(celý dotaz)

Hranoly

13. March 2023: dobrý den, jak mohu ošetřit jasanové hranoly, které budou sloužit k sezení a budou v exteriéru (slunce/déšť). děkuji za odpověď.

(celý dotaz)

Stůl

16. February 2023: Dobrý den, Můžete poradit nějaký lak či olej na venkovní stůl na vaření z měkkého dřeva, který muže přijít do styku s potravinami a přitom vydrží nápor venkovního počasí(stůl nebude...

(celý dotaz)

Na vaše dotazy odpovídáme každý den.
Zeptejte se i vy!

Почему выбрали нас