Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Dotaz: krycí barva na polyesterový tmel

Dobrý den, čím mohu přetřít dvousložkový polyesterový tmel (PES na dřevo), který jsem použil na drobné zatmelení vrypů a škrábanců u dřevěných eurooken? Ošetřená místa (zbroušení a zatmelení) prosvítají, když je přetřu barevnou vodou ředitelnou lazurou.Jaký postup mám zvolit před aplikací vodouředitelné lazury, kterou jsem po montáži oken dostal pro drobné opravy. Barva oken je třešeň – pik. V prodejně barev mi radili použít obyčejný hnědý fix a přetřít lazurou.Je to vhodné řešení? Bude tahle retuš barevně stálá?

Děkuji za odpověď.

Zaretušování tmelených míst fixem je sice možné, ale nepředpokládám delší světlustálost barviva fixek, složení fixů (druh barviva) nemám k dispozici. Vhodnější může být pro zabarvení použít kvalitní (světlustálé !!) lihové mořidlo, použít je možné i běžnou hnědou pastelku a opatrně přelakovat.

Na vaše dotazy odpovídá:

Richard Dener

Máte problém, se kterým si nevíte rady?
Zkuste barevnou poradnu!Naposledy jsme řešili:

Parkety

13. March 2023: Parkety nalakované Epolexem. Vysoký lesk podtrhuje nerovnosti. Čím lze Epolex přetřít k dosažení matového vzhledu ?

(celý dotaz)

Hranoly

13. March 2023: dobrý den, jak mohu ošetřit jasanové hranoly, které budou sloužit k sezení a budou v exteriéru (slunce/déšť). děkuji za odpověď.

(celý dotaz)

Stůl

16. February 2023: Dobrý den, Můžete poradit nějaký lak či olej na venkovní stůl na vaření z měkkého dřeva, který muže přijít do styku s potravinami a přitom vydrží nápor venkovního počasí(stůl nebude...

(celý dotaz)

Na vaše dotazy odpovídáme každý den.
Zeptejte se i vy!

Почему выбрали нас