Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Dotaz: konzultace na postup a zejména volbu barvy

Dobrý den, chceme v nejbližší době natřít barvou dům, který má opravovanou vápennou omítku (není to břízolit)? Občas zatékalo střechou, takže shora jsou tam mapy, ze spodu rovněž, když vzlínala vlhkost. Střechu i odkanalizování jsme provedli. Omítku lokálně vyspravíme a chceme ji natřít. Dům je 4 metry od silnice orientovaný na jižní stranu. Je podle mého názoru hodně namáhaný od slunka i prachu z komunikace. Práší se zejména, když je zemědělská kampaň, probíhá sklizeň, dále tu jezdí klaďáky se dřevem, takže v podstatě celoroční zatížení.
Jde nám o to, jakou barvu zvolit? Odstín uvažujeme velbloudí srst, oranžovou do červena nebo hněda. Je nutné, aby barva dobře kryla a sjednotila opravované části a aby časem nešisovala nebo se jinak nestravovala.
Poradíte nám prosím? i zda je lepší zvolit světlejší odstín anebo tmavší?

děkuji velice. Eva Stloukalová

I po opravě střechy a odrenážování spodku stěny může případně vzlínající voda ze základů poškodit fasádu ( mapy, opadávání omítky a pod.), vzlínající vlhkost nezastaví žádný nátěr. Nejkvalitnější, dobře paropropustná, vodě odolná a plně omyvatelná je silikonová fasádní barva V4018 Barlet silikon vč. příslušné penetrace. Omítka (i vyspravená místa) musí být pře aplikaci vyschlá, případně staré nátěry je vhodné odstranit, seškrábat. Barlet silikon Vám mohou v našich prodejnách natónovat na ruzné ( světlu stálé ) odstíny, výběr odstínu záleží na Vašem výběru, na celkovém barevném řešení objektu.

Na vaše dotazy odpovídá:

Richard Dener

Máte problém, se kterým si nevíte rady?
Zkuste barevnou poradnu!Naposledy jsme řešili:

Tvárnice

20. March 2023: Dobrý den, prosím Vás, jakou barvou natřít staré cementové tvárnice, které tvoří sokl skladů. Mohu poslat fotku. Velmi děkuji.

(celý dotaz)

V4018

20. October 2022: Dobrý den, mám dotaz ohledně této barvy V4018 Barlet Silikon Lze tuto barvu nanášet i pomocí stříkací pistole a jakou použít tónovací barvu aby výsledná barva V4018 Barlet Silikon byla...

(celý dotaz)

Penetrace

11. August 2022: Dobry den, Chtěla bych se zeptat zda je hloubkova penetrace remal vhodná i na venkovní pouziti. Za odpověď předem dekuji Koubova

(celý dotaz)

Na vaše dotazy odpovídáme každý den.
Zeptejte se i vy!

Почему выбрали нас