Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Dotaz: Protiskluzový povrch

Dobrý den,

řešíme problém s hladkými (ne lesklými) keramickými dlaždicemi na podestě před vchodem do činžovního domu (5 vchodů, plocha cca 15m2). Za mokra, nebo za náledí, jsou dlaždice velmi kluzké a nebezpečné pro pohyb osob.

Rád bych vznesl dotaz, zda existuje nějaký protiskluzový nátěr nebo prostředek (nejlépe transparentní), který by výrazně zvedl koeficient smykového tření dlaždic. Musí být účinný za mokra i při námraze, nebo tenké vrstvě sněhu (poprašek)..

Děkuji za zprávu.

Ing. Jiří Gajdošík, Hradec Králové

Nátěrové hmoty Vašemu požadavku nevyhovují, navíc nedosahují mechanické odolnosti jako dlažba, snadněji se “prošlapají”. Pro skutečně protiskluzný nátěr v podmínkách exteriéru by bylo možné použít dvousložkové polyuretanové nátěrové hmoty jako jsou např. email Telpur T300 nebo Telpur S200 případně lak U1844. Do prvého, živého nezaschlého nátěru se provede posyp křemičitým pískem nebo podobným abrasivem. Po zaschnutí se odstraní , zametením nepřilepené abrasivo a povrch se opět přetře stejným naátrem ( lak nebo email). Ani tato protiskluzová úprava nebude mechanicky odolná jako dlažba !

Na vaše dotazy odpovídá:

Richard Dener

Máte problém, se kterým si nevíte rady?
Zkuste barevnou poradnu!Naposledy jsme řešili:

Ahydrit

10. March 2023: Dobrý den, mohu poprosit o přesný postup jak natřít anhydritovou podlahu? Kdy penetrovat a čím, za jak dlouho další postup a čím. Děkuji Radek Sedlák

(celý dotaz)

Studna

3. March 2023: barva na vnitřní stranu skruže studny v provozu

(celý dotaz)

Lak

24. January 2023: A co laky na stěrky? Ty nemění povrch a jsou naprosto hydrofobní.

(celý dotaz)

Na vaše dotazy odpovídáme každý den.
Zeptejte se i vy!

Почему выбрали нас