Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Pytanie: Okna

Dobrý den,
chci se zeptat na doplňující informaci k nátěru euro oken, která jsou z výroby natřena silnovrstvou lazurou. Okna chci znovu přetřít, ale přijde mi zbytečné sundavat kompletní náter i na místech, kde je v pořádku. Je možné postupovat následovně?
1. kompletně z venku okna přebrousit, ale jen tak aby na ně lépe chytnul nový nátěr (ale ne brousit až na dřevou)
2. místa, kde se lak loupe, nebo je dřevo poškozeno, tak přebrousit na dřevo, vykytovat, přebrousit
3. natřít silnovrstvou lazurou
Nechalo by se takto postupovat a nebo by jste doporučil něco jiného a nebo ještě ty místa poškozená, přebroušená a vykytovaná ještě před nátěrem silnovrstvou lazurou něčím napustit?
Děkuji za odpověď.
Milan Malík

Dobrý den,

při nátěru lazurou se vám nepodaří sjednotit odstín na místech, kde zůstal původní nátěr a na různě obroušených a vyspravovaných – výsledek bude flekatý. Pokud se dostanete na holé dřevo, měl by jste prvně použít napouštědlo, poté vyspravení tmelem a následně poté nátěr.

Odpowiedzi na Twoje pytania:

Pavel Janků

Czy masz problem, którego nie możesz rozwiązać ?
Spróbuj doradztwa kolorystycznego!Ostatnio rozwiązaliśmy:

Parkety

13. March 2023: Parkety nalakované Epolexem. Vysoký lesk podtrhuje nerovnosti. Čím lze Epolex přetřít k dosažení matového vzhledu ?

całe zapytanie

Hranoly

13. March 2023: dobrý den, jak mohu ošetřit jasanové hranoly, které budou sloužit k sezení a budou v exteriéru (slunce/déšť). děkuji za odpověď.

całe zapytanie

Stůl

16. February 2023: Dobrý den, Můžete poradit nějaký lak či olej na venkovní stůl na vaření z měkkého dřeva, který muže přijít do styku s potravinami a přitom vydrží nápor venkovního počasí(stůl nebude...

całe zapytanie

Odpowiadamy na twoje pytania każdego dnia.
Zadaj pytanie!

Dlaczego wybrać nas