Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Pytanie: Zídka

Dobrý den, prosím o radu:
jakým způsobem lze do-vyplnit humpolácky provedené spáry u kamenné zídky? Jde o lomovou žulu, ze které byla před cca 8lety mírně skloněná svahová zídka zhotovena. Kameny byly spojeny cementovou hmotou-hrubým zrnitým betonem.
Totéž platí bohužel i u kamenného soklu pod roubenou chalupou; je nepěkný, měl být co nejvíc “rustikální”; dali jsme na “odborníky”.
Nemáme ani pucolán, ani tuf😐; obáváme se, že dodatečně vtlačený materiál (pokud vůbec existuje) bude zničen povětrnostními vlivy.

Bylo by možné sokl omazat hlínou a zhotovit na hliněný povrch omítku? Něco na způsob krásných mexických zprohýbaných zídek? A nejen mexických; takové sokly stojí dodnes pod starými roubenkami ve slovenském Vlkolínci – možná nikoli ale hliněné…

Snažíme se pohledově a samozřejmě funkčně opravit zfušovanou práci. Už vůbec se raději nezmiňuji o kamenné příjezdové cestě; kameny-veliké lomové placáky jsou uložené do betonu, žádná speciální spárovací hmota nebyla použita; na vše byl použit jediný způsob. Je možné, že betonové lože-podklad byl a je správný…avšak nepěkně zhotovené spáry a úplně nehezký sokl vše kazí…

Budeme maličko doufat, že nám poradíte dostupný a osvědčený způsob opravy.
Děkujeme.
Ina Ujfaluši

P.S. Mailovou adresu prosím nezveřejňujte; naši “odborníci” čtou vaši poradnu. Děkujeme.

Dobrý den,

tato poradna je zaměřena na nátěrové hmoty, k vašim otázkám nemám dost informací na odpověď. Obraťte se prosím na firmy zabývající se hliněnými stavbami.

Odpowiedzi na Twoje pytania:

Pavel Janků

Czy masz problem, którego nie możesz rozwiązać ?
Spróbuj doradztwa kolorystycznego!Ostatnio rozwiązaliśmy:

Paropropustnost

7. March 2023: Dobrý den, lze určit hodnotu paropropustnosti nátěru? Ekvivalent v sd? Děkuji

całe zapytanie

SDS

9. February 2023: Dobrý den, prosím odebíráme od Vás technický líh, potřebujeme aktuální verzi SDS tohoto produktu. Můžete mi jej porísm zaslat do emailu ? Předem děkuji.

całe zapytanie

Odstín

2. February 2023: Zdravím, jaký odstín RAL je nejpodobnější šípkové červené ČSN 8125? Mám v plánu lakovat malotraktor TZ4K14.

całe zapytanie

Odpowiadamy na twoje pytania każdego dnia.
Zadaj pytanie!

Dlaczego wybrać nas