Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Pytanie: odtranění nátěru + nový nátěr cihlového obkladu

dobrý den,
v kuchyni máme cihlový, porézní obklad, který byl před lety natřen bezbarvým lakem z důvodu odolnosti povrchu při vaření. Nyní je lak místy odstraněn, místy jsou velké nánosy-celkově nehezká nestejná plocha.
Prosíme o radu čím odstranit staré zbytky laku a čím nově plochu obkladu natřít, abychom savý cihlový povrch
ochránili proti případným nánosům tuku a jiných nečistot z vaření.

děkuji
Hálková

V dotazu neuvádíte důležitou infromaci jakým lakem by nátěr proveden. Mimo mechanické zbroušení nátěru je možné zkusit některý odstraňovač starých nátěrů jako je např. P8214, účinek je závislý i na druhu použitého laku. Odstraňovače starých nátěrů pouze naruší nátěrový film na povrchu podkladu, umožní jeho seškrábání, žádný odstraňovač neodstraní lak vsáknutý do povrchu cihel. Mezi nejodolnější a nejtvrdší laky patří dvousložkový epoxidový lak S1300 Epolex, ale jeho případné použití je částečně závislé na druhu původního nátěru, zbytků vsáknutých do cihel. Některé laky může narušovat, rozpouštět a tím vykaziovat nedostatečnou přilnavost. I přes uvedené vlastnosti laku S1300, může na nátěru zanechat neodstranitelné skvrny např. rozpálený omastek a pod. , stejně tak jako i na jiných nátěrech.

Odpowiedzi na Twoje pytania:

Richard Dener

Czy masz problem, którego nie możesz rozwiązać ?
Spróbuj doradztwa kolorystycznego!Ostatnio rozwiązaliśmy:

Paropropustnost

7. March 2023: Dobrý den, lze určit hodnotu paropropustnosti nátěru? Ekvivalent v sd? Děkuji

całe zapytanie

SDS

9. February 2023: Dobrý den, prosím odebíráme od Vás technický líh, potřebujeme aktuální verzi SDS tohoto produktu. Můžete mi jej porísm zaslat do emailu ? Předem děkuji.

całe zapytanie

Odstín

2. February 2023: Zdravím, jaký odstín RAL je nejpodobnější šípkové červené ČSN 8125? Mám v plánu lakovat malotraktor TZ4K14.

całe zapytanie

Odpowiadamy na twoje pytania każdego dnia.
Zadaj pytanie!

Dlaczego wybrać nas