Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Pytanie: mokrá omýtka

Dobrý den, každý rok na zimu nebo když hodně prší nám mokrá omítka v chodbě kde není jak větrat, vždy jsou stěny úplně mokré a pak se na nich vytvoří plíseň, letos máme mokrou i kuchyni hlavně stropy. Nepomohl by na to nějaký voděodolný nátěr? Majitele domu to nezajímá a tak nevíme příčinu.
Děkuji za každou radu

Některé druhy barev na omítky , jako jsou např. fasádní barvy Barlet V4014, V4018, Latexové barvy a pod. sice dobře odolávají srážkové vodě (vodě působící na povrch nátěru), ale pro Váš případ nejsou ani tyto nátěrové hmoty vhodné, nezabrání zmíněným problémům. Naopak tyto nátěry zabrańují více či méně přirozenému odpařování vlhkosti ze stěn, vlhkost se může zadržovat pod nátěrem a způsobí odlupování nátěrů a umožňuje růst plísní až degradaci omítek. V každém případě je nutné prvně zjistit a odstranit příčinu vlhkosti ( studené, tepelně neizolované stěny – strop, vlhkost stěn – porušené izolace , nedostatečné větrání prostor – kondenzace vodní páry na chladných stěnách , a pod.) Případná aplikace barev Remal protiplísňový nebo Remal termkomfort podle podmínek (příčiny problému) mohou zmírnit problém krátkodobě.

Odpowiedzi na Twoje pytania:

Richard Dener

Czy masz problem, którego nie możesz rozwiązać ?
Spróbuj doradztwa kolorystycznego!Ostatnio rozwiązaliśmy:

Tvárnice

20. March 2023: Dobrý den, prosím Vás, jakou barvou natřít staré cementové tvárnice, které tvoří sokl skladů. Mohu poslat fotku. Velmi děkuji.

całe zapytanie

V4018

20. October 2022: Dobrý den, mám dotaz ohledně této barvy V4018 Barlet Silikon Lze tuto barvu nanášet i pomocí stříkací pistole a jakou použít tónovací barvu aby výsledná barva V4018 Barlet Silikon byla...

całe zapytanie

Penetrace

11. August 2022: Dobry den, Chtěla bych se zeptat zda je hloubkova penetrace remal vhodná i na venkovní pouziti. Za odpověď předem dekuji Koubova

całe zapytanie

Odpowiadamy na twoje pytania każdego dnia.
Zadaj pytanie!

Dlaczego wybrać nas