Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Pytanie: Problém s barvou U 2015

Renovuji stará okna. Nátěr jsem opálil, zbytky laku a vyžilé dřevo jsem co nejlépe obrousil.

Okna jsem 1x natřel neředěným Impregnačním základem Lazurol. Nechal jsem je znova zasklít a 2x jsem natřel neředěným nátěrem Lazurol Oknobal Základ S 2060. Po každé nátěru jsem okna obrousil, takže jsem měl až překvapivě krásný a hladký povrch. Druhý nátěr S 2060 jsem nechal stát 2 dny než jsem ho zbrousil. Už nelepil a zdál se tvrdý.

Problém nastal, když jsem nanášel Lazurol Oknobal Email U 2015. Aby se lépe roztékal naředil jsem ho ředidlem S 6006. V hmotě nátěru jsou malinkaté tvrdé částečky. Myslel jsem, že jsou to bublinky vzduchu, ale je to tvrdé jako smirek. Ty tečky se tak objevili okamžitě. Kde jsem udělal chybu? Okna byla pečlivě oprášená.

Předem velice děkuji za radu.

Mimochodem, neudělal jsem chybu právě tím ředidlem? Je lepší natírat neředěnou nebo ředěnou barvou?

Ředěním emailu U2015 Oknobal ředidlem S6006 jste žádnou chybu neudělal. Ředidlo slouží k úpravě konzistence emailu aby se dobře roztíral a sléval a v žádném případě (pokud není znečištěné ) nemuže znehodnotit nátěr “tvrdými částečkami” . Z dotazu není možné zjistit příčinu závady, může se jednat i o prach, zbytky po broušení .

Odpowiedzi na Twoje pytania:

Richard Dener

Czy masz problem, którego nie możesz rozwiązać ?
Spróbuj doradztwa kolorystycznego!Ostatnio rozwiązaliśmy:

Parkety

13. March 2023: Parkety nalakované Epolexem. Vysoký lesk podtrhuje nerovnosti. Čím lze Epolex přetřít k dosažení matového vzhledu ?

całe zapytanie

Hranoly

13. March 2023: dobrý den, jak mohu ošetřit jasanové hranoly, které budou sloužit k sezení a budou v exteriéru (slunce/déšť). děkuji za odpověď.

całe zapytanie

Stůl

16. February 2023: Dobrý den, Můžete poradit nějaký lak či olej na venkovní stůl na vaření z měkkého dřeva, který muže přijít do styku s potravinami a přitom vydrží nápor venkovního počasí(stůl nebude...

całe zapytanie

Odpowiadamy na twoje pytania każdego dnia.
Zadaj pytanie!

Dlaczego wybrać nas