Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Pytanie: Oprava nátěru dřevěných oken

Dobrý den.
Potřebuji opravit nátěr oken. Původně napuštěná fermeří,nátěr olejosyntetickými barvami a po zvětrání po mnoha letech nátěr akrylátový,(penetrace,základní a vrchní Eterfix BIT) Dodnes skvěle drží. U některých oken jsem se dostal na holé dřevo(při opravě nátěru) a akrylátové barvy praskají a loupou se. Uvolněné nátery jsem odstranil na dřevo, napustil fermeží, nechám důkladně zaschnout a chci provést nátěr barvou O 2025. Na této fermežové (nebo olejové) barvě doporučují pro venkovní použití provést ještě vrchní nátěr, ale není doporučeno jaký.
Jakou barvu použít na konečný nátěr? Nebo po napuštění fermeží zvolit jiný způsob nátěru?
Děkuji za odpověď J. Prachař

Poškozené , popraskané a odlupující se nát+ry je nutné odstranit. Očištěné dřevo je potřebné napustit napouštěcí fermeží O1000 Unibal nebi tenkovrstvým lazurovacím lakem S1023 Lazurol classic. Po zaschnutí se aplikuje základní nátěr . možné fermežovou barvou O2025 Unibal nebo syntetickou barvou S2070 Pragoprimer plus ( nebo S2060 Lazurol oknobal základ). Pro konečný vrchní nátěr je vhodný velmi kvalitní email U2015 Lazurol email oknobal.

Odpowiedzi na Twoje pytania:

Richard Dener

Czy masz problem, którego nie możesz rozwiązać ?
Spróbuj doradztwa kolorystycznego!Ostatnio rozwiązaliśmy:

Parkety

13. March 2023: Parkety nalakované Epolexem. Vysoký lesk podtrhuje nerovnosti. Čím lze Epolex přetřít k dosažení matového vzhledu ?

całe zapytanie

Hranoly

13. March 2023: dobrý den, jak mohu ošetřit jasanové hranoly, které budou sloužit k sezení a budou v exteriéru (slunce/déšť). děkuji za odpověď.

całe zapytanie

Stůl

16. February 2023: Dobrý den, Můžete poradit nějaký lak či olej na venkovní stůl na vaření z měkkého dřeva, který muže přijít do styku s potravinami a přitom vydrží nápor venkovního počasí(stůl nebude...

całe zapytanie

Odpowiadamy na twoje pytania każdego dnia.
Zadaj pytanie!

Dlaczego wybrać nas