Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Pytanie: Odstranění starého laku ALU disků

Dobrý den,
mám problém s odstraněním laku na svých ALU discích. Mám část leštěných ploch tudíž pro mne není přípustné nechat je opískovat. Zkoušel jsem již BARVOŽROUT od Kittfort ale výsledek žádný jen se trošku změkčila barva. Dále jsem je naložil do acetonu a výsledek stejný. Hledal jsem v okolí(šumperk) zda nedělá nějaká firma chem. odlakování ale neuspěl jsem. Byl mi doporučen “Odstraňovač starých nátěrů P8212” ale už není nikde dostupný. Našel jsem u Vás “Odstraňovač starých nátěrů P8214”, ale ten není určen pro hliník a P8213 co jsem četl není učinný. Tak už dále netuším co mi zbývá.

Za případnou odpověď děkuji.

Na Al kolech bývá obvykle aplikována prášková barva která je velmi obtížně odstranitelná. Nejúčinější složka odstraňovače P8212 ( dichlormetan) je zakázána jako škodlivá zdraví. Z tohoto důvodu byl odstraňovač P8212 stažen z výroby stejně jako i jiné odstraňovače s podobným obsahem složek. Současně vyráběný P8214 je “slabší”, aplikaci je podle druhu odstraňovaného nátěru potřebné i několikrát opakovat. Bohužel ale P8214 může zejména při delším působení poškodit, narušit povrch hliníku. Pro informaci, odstraňovače nerozpouštějí všechny druhy nátěrů, často nátěr pouze “změkne” a je nutné jej mechanicky seškrábat.Odstranění louhem u Al kol je nemožné, louh reaguje s Al, rozpouští jej. Skutečně nevím jak za daných podmínek problém řešit.

Odpowiedzi na Twoje pytania:

Richard Dener

Czy masz problem, którego nie możesz rozwiązać ?
Spróbuj doradztwa kolorystycznego!Ostatnio rozwiązaliśmy:

Paropropustnost

7. March 2023: Dobrý den, lze určit hodnotu paropropustnosti nátěru? Ekvivalent v sd? Děkuji

całe zapytanie

SDS

9. February 2023: Dobrý den, prosím odebíráme od Vás technický líh, potřebujeme aktuální verzi SDS tohoto produktu. Můžete mi jej porísm zaslat do emailu ? Předem děkuji.

całe zapytanie

Odstín

2. February 2023: Zdravím, jaký odstín RAL je nejpodobnější šípkové červené ČSN 8125? Mám v plánu lakovat malotraktor TZ4K14.

całe zapytanie

Odpowiadamy na twoje pytania każdego dnia.
Zadaj pytanie!

Dlaczego wybrać nas