Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Pytanie: Jaký lak použít ?

Dobrý den,
doma jsem si namalovala dveře(staré, původně podýhované). Jedna strana je nátěr bílým latexem + kolem kování jsem použila tónovací barvu remakol (černá). Druhá strana je více barevná, také s použítím “remakolek” + latex. Nyní bych ráda dveře zalakovala a nevím čím. V prodejně barev mi bylo řečeno, že pokud to nechám dlouho vyschnout, mohu použít i vodou ředitelný polyuretanový lak movipur brilant. Je to vlůbec možné ??
Pokud ne, jaký lak by jste mi doporučil? Jde mi také o to, aby po nalakování bílá barva nezažloutla a zůstala opravdu bílá.

Děkuji za odpověď.
S pozdravem a přáním hezkého dne Martina.

Tónovací barva V3502 Ramakol neobsahuje pojivovou složku a nátěr ( černý kolem kování !?) se může snadno rozpouštět při přelakování vodou i rozpouštědlovými laky. U tónovaných odstínů v kombinaci s latexem záleží na vzájemné poměru který ovlivňuje zmíněnou rozpustnost při přelakování. V každém případě bude potřebné přelakování, odolnost Remakolek , předem vyzkoušet a v každém případě je vhodnější aplikace nástřikem stříkací pistolí v tenké ( tenkých ) vrstvách , štětcem nebo válečkem se barevné variace snadněji rozmažou, vrstva laku nebude rovnoměrná a rozdíly v tloušťce mohou být viditelné. Z vodou ředitelných laků můžete zkusit (!) V1305 Lazurol aqua ekohost, V1301 Bakrylex akryl urex nebo dvousložkový polyuretanový vodou ředitelný lak Purlet. Rozpuštědlové laky vzhledem k podkaldu nepovažuji za nejvhodnější.

Odpowiedzi na Twoje pytania:

Richard Dener

Czy masz problem, którego nie możesz rozwiązać ?
Spróbuj doradztwa kolorystycznego!Ostatnio rozwiązaliśmy:

Paropropustnost

7. March 2023: Dobrý den, lze určit hodnotu paropropustnosti nátěru? Ekvivalent v sd? Děkuji

całe zapytanie

SDS

9. February 2023: Dobrý den, prosím odebíráme od Vás technický líh, potřebujeme aktuální verzi SDS tohoto produktu. Můžete mi jej porísm zaslat do emailu ? Předem děkuji.

całe zapytanie

Odstín

2. February 2023: Zdravím, jaký odstín RAL je nejpodobnější šípkové červené ČSN 8125? Mám v plánu lakovat malotraktor TZ4K14.

całe zapytanie

Odpowiadamy na twoje pytania każdego dnia.
Zadaj pytanie!

Dlaczego wybrać nas