Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Pytanie: nátěr starých oken

Dobrý den,
chtěli bychom renovovat dřevěná okna na chatě. Pozvali jsme si na to firmu a ta nám okna natřela LAZUROLEM. Bohužel nás neupozornila, že je to v podstatě bezbarvý lak a veškeré šmouhy a odřená místa jsou stále vidět. Chci si to natřít sama a chtěla bych poradit, jak na to. Nátěr LAZUROLEM je starý 1 měsíc. Bohužel zatřeli i popraskaný a vypadaný tmel. Co s tím? Jakou barvu by jste mi doporučili? Jedná se o zděnou chatu v lese.
Dále máme v chatě dřevěné obložení, které lepilo. Ne na dotek, ale když byla u obložení postel, bylo přilepené prostěradlo. Firma opět 1x přelakovala a obložení lepí dál. Co s tím?
Děkuji moc za radu a zdravím.
Barošová Radomíra.
e-mail: barosovar@seznam.cz
tel.: 737 514 614

Dobrý den,
Lazurol má jako lazura jen částečnou krycí schopnost, z dotazu nevyplývá byl-li použit bezbarvý nebo některý z odstínů. U odstínů se dá krytí zvýšit nanesením více vrstev. Vypadaný a popraskaný tmel by bylo potřeba odstranit a nahradit novým. Pro přetření pak mimo lazur jsou vhodné emaily S2013 Industrol nebo U2015 Lazurol Oknobal. U obložení nelze bez znalosti, co bylo použito konkrétněji odpovědět. V místech, kde dochází k přilepení textilu by bylo nejlepší odstranit nátěry až na původní dřevo a znovu nalakovat.

Odpowiedzi na Twoje pytania:

Pavel Janků

Czy masz problem, którego nie możesz rozwiązać ?
Spróbuj doradztwa kolorystycznego!Ostatnio rozwiązaliśmy:

Parkety

13. March 2023: Parkety nalakované Epolexem. Vysoký lesk podtrhuje nerovnosti. Čím lze Epolex přetřít k dosažení matového vzhledu ?

całe zapytanie

Hranoly

13. March 2023: dobrý den, jak mohu ošetřit jasanové hranoly, které budou sloužit k sezení a budou v exteriéru (slunce/déšť). děkuji za odpověď.

całe zapytanie

Stůl

16. February 2023: Dobrý den, Můžete poradit nějaký lak či olej na venkovní stůl na vaření z měkkého dřeva, který muže přijít do styku s potravinami a přitom vydrží nápor venkovního počasí(stůl nebude...

całe zapytanie

Odpowiadamy na twoje pytania każdego dnia.
Zadaj pytanie!

Dlaczego wybrać nas