Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Question: OSB

Dobrý den, měl bych dva dotazy. 1) Chtěl bych doporučit barvu, nebo možná lak, k ošetření OSB desek použitých v kuchyní jako obklad místo dlaždic. Desky nebudou v dosahu zdroje tepla, ale kontakt s vlhkostí je pravděpodobný. Čím by bylo vhodné desky ošetřit, aby se do nich nedostala vlhkost a přitom si zachovaly svůj vzhled? 2) Budu dělat postel z přírodního neošetřeného, pravděpodobně smrkového, dřeva a chtěl bych ji něčím ošetřit. V tuto chvíli uvažuji nad nějakým olejem. Je to dobrý nápad, nebo existuje něco vhodnějšího? Barvu bych chtěl zachovat přírodní, maximálně nějak ztmavit. Děkuji Lukáš.

Dobrý den,

  1. 1)pro ošetření OSB desek můžete použít vodou ředitelný nebo syntetický lak, desky je nutné předem dobře odmastit, mohou být povrchově upraveny již z výroby. Vhodný je např S1002 Lazurol Univerzální lak nebo S1020 Lazurol venkovní lak,z vodou ředitelných např. V1305 Lazurol Aqua Ekohost. 2) Můžete použít vodou ředitelné lazury npř. V1315 Lazurol Aqua Dekor nebo opět vodou ředitelný lak V1305 Lazurol Ekohost, V1301 Lazurol P Urex.

Answers

Pavel Janků

Do you have a problem?
Ask your questionRecent questuons

Parkety

13. March 2023: Parkety nalakované Epolexem. Vysoký lesk podtrhuje nerovnosti. Čím lze Epolex přetřít k dosažení matového vzhledu ?

(celý dotaz)

Hranoly

13. March 2023: dobrý den, jak mohu ošetřit jasanové hranoly, které budou sloužit k sezení a budou v exteriéru (slunce/déšť). děkuji za odpověď.

(celý dotaz)

Stůl

16. February 2023: Dobrý den, Můžete poradit nějaký lak či olej na venkovní stůl na vaření z měkkého dřeva, který muže přijít do styku s potravinami a přitom vydrží nápor venkovního počasí(stůl nebude...

(celý dotaz)

Answers ever day
Ask your question!

Why our paints