Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Question: Přístavba

Dobrý den, nechali jsme obložit přístavbu dřevem, prkna smrková stáří cca 1 rok tloušťky 2 cm z venkovní strany hoblovaná, lišty přes spáry hoblované rozměr cca 3×1 cm stejného stáří, obklad je nasvislo. Dodavatel nám to natřel Luxolem odstín Palisandr, což se nám zdá hodně tmavé. Sousední pergola byla natřena Lazurou Primalex odstín ořech a ta se nám líbí. Šlo by to nějakým nátěrem sjednotit tak aby se zachovala kresba dřeva? a hlavně, aby se to potom neloupalo?
Předem děkuji za odpověď. Jiří Žoček

Dobrý den,

zesvětlit, aby byla zachována kresba dřeva je možné jen odstraněním (obroušením) na holé dřevo a nenesením nové lazury. Jinak můžete použít krycí emaily, které však kresbu dřeva skryjí.

Answers

Pavel Janků

Do you have a problem?
Ask your questionRecent questuons

Parkety

13. March 2023: Parkety nalakované Epolexem. Vysoký lesk podtrhuje nerovnosti. Čím lze Epolex přetřít k dosažení matového vzhledu ?

(celý dotaz)

Hranoly

13. March 2023: dobrý den, jak mohu ošetřit jasanové hranoly, které budou sloužit k sezení a budou v exteriéru (slunce/déšť). děkuji za odpověď.

(celý dotaz)

Stůl

16. February 2023: Dobrý den, Můžete poradit nějaký lak či olej na venkovní stůl na vaření z měkkého dřeva, který muže přijít do styku s potravinami a přitom vydrží nápor venkovního počasí(stůl nebude...

(celý dotaz)

Answers ever day
Ask your question!

Why our paints