Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Question: Stůl

Dobrý den, dřevěnou desku pro venkovní stůl jsem natřel nejprve 2x lazurolem S 1023, přebrousil a poté natřel 3 x lazurolem S 1035. Teď jsem zjistil, že ten první nátěr měl být jiný, navíc jsem použil bezbarvý lak, který je určen do interieru a ne do exterieru. Můžete mi poradit co s tím? děkuji

Dobrý den,

pokud jste použil bezbarvé formy výrobků, bude jen nižší ochrana dřeva před vlivem UV záření a biologickým napadením, dřevo časem začne pod nátěrem časem šednout, tmavnout, absence napouštědla před první vrstvou může mít za následek napadení dřevo zbarvujícími houbami. Správně má být 1-2 tenké vrstvy napouštědla S1033 + 2-3 vrstvy S1035 v některém odstínu. Můžete to ponechat takto, pouze v budoucnosti provést dříve renovační nátěr. Pokud to nyní chcete opravit je nutné vybrousit vše až na čisté dřevo a zopakování nátěrů, další možností je také nanesení vrstvy S1020 Lazurol venkovní pochozí lak, který zesílí ochrannou vrstvu na povrchu.

Answers

Pavel Janků

Do you have a problem?
Ask your questionRecent questuons

Parkety

13. March 2023: Parkety nalakované Epolexem. Vysoký lesk podtrhuje nerovnosti. Čím lze Epolex přetřít k dosažení matového vzhledu ?

(celý dotaz)

Hranoly

13. March 2023: dobrý den, jak mohu ošetřit jasanové hranoly, které budou sloužit k sezení a budou v exteriéru (slunce/déšť). děkuji za odpověď.

(celý dotaz)

Stůl

16. February 2023: Dobrý den, Můžete poradit nějaký lak či olej na venkovní stůl na vaření z měkkého dřeva, který muže přijít do styku s potravinami a přitom vydrží nápor venkovního počasí(stůl nebude...

(celý dotaz)

Answers ever day
Ask your question!

Why our paints