Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Question: Otěr barvy

Dobrý den,
rád bych se Vás zeptal, zda-li je normální, že při odmašťování mezi jednotlivými vrstvami nátěru Epolex S2300, za pomocí acetonu, dochází při větším přítlaku k otěru nátěru do hadru, kterým odmašťuji? Nátěr byl proveden před 24 hodinami před dalším odmašťováním a další vrstvou nátěru, je možné, že například po týdnu bude odolný? Dále by mne zajímalo, zda-li je i vrchní polyuretanová barva Telpox T300 odolná vůči acetonu a zda-li po vytvrzení jsou obě zmíněné nátěrové hmoty (Epolex i Telpox) odolné vůči rozpouštědlům, kterými se dají po natužení ředit nebo i po vytvrdnutí s těmito rozpouštědly nemají přijít do styku, jinak opět přestanou být tvrdé.

Předem děkuji za odpověď

Dobrý den,

po 24 hodinách je barva zaschlá, odolná proti prachu apod. ale není plně vytvrzena – vyzrálá, to trvá cca 7 dní. Telpox T300 je epoxidová barva, patří mezi ireversibilní nátěrové hmoty, po odpaření rozpouštědel nastává chemická reakce, kdy nátěr vytvrdne a stane se nerozpustným v původních rozpouštědlech.

Answers

Pavel Janků

Do you have a problem?
Ask your questionRecent questuons

Paropropustnost

7. March 2023: Dobrý den, lze určit hodnotu paropropustnosti nátěru? Ekvivalent v sd? Děkuji

(celý dotaz)

SDS

9. February 2023: Dobrý den, prosím odebíráme od Vás technický líh, potřebujeme aktuální verzi SDS tohoto produktu. Můžete mi jej porísm zaslat do emailu ? Předem děkuji.

(celý dotaz)

Odstín

2. February 2023: Zdravím, jaký odstín RAL je nejpodobnější šípkové červené ČSN 8125? Mám v plánu lakovat malotraktor TZ4K14.

(celý dotaz)

Answers ever day
Ask your question!

Why our paints