Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Question: Dřevěné schodiště

Dobrý den,

plánuji natřít vnitřní dřevěné schodiště Lazurol Classic S1023, na to LAZUROL GOLD S1037 nebo LAZUROL VENKOVNÍ POCHOZÍ LAK S1020. Je vhodný také LAZUROL UNIVERZÁLNÍ LAK S1002 nebo nezvýrazňuje kresbu?

Pří budoucím opětovném přelakování Lazurolem Classic S1023 je nutné kompletně zbrousit vrchní ochrannou vrstvu laku?

Poslední dotaz. Pokud na dřevo pouze napuštěné Lazurol Classic S1023 palisandr aplikuji více vrstev odstínu mahagon, přiblížím se k tomuto odstínu?

Děkuji

Sokol

Dobrý den,

první nátěr by bylo lépe provést napouštědlem S1033 Lazurol Impregnační základ, následně použít lazuru S1035 Lazurol Topdekor nebo S1037 Lazurol Gold a zalakovat lakem S1020 Lazurol venkovní pochozí lak. Nanášet lazuru na lakovaný povrch dost době nejde, pokud budete chtít změnit odstín je nutné předchzí vrstvy vybrousit až do dřeva. Odstín ovlivňuje barva dřeva spolu s barvou lazury a počet vrstev, při i několikanásobném nanesení odstínu mahagon na palisandr bude dřevo tmavnout, ale odstín mahagon to nebude.

 

 

Answers

Pavel Janků

Do you have a problem?
Ask your questionRecent questuons

Parkety

13. March 2023: Parkety nalakované Epolexem. Vysoký lesk podtrhuje nerovnosti. Čím lze Epolex přetřít k dosažení matového vzhledu ?

(celý dotaz)

Hranoly

13. March 2023: dobrý den, jak mohu ošetřit jasanové hranoly, které budou sloužit k sezení a budou v exteriéru (slunce/déšť). děkuji za odpověď.

(celý dotaz)

Stůl

16. February 2023: Dobrý den, Můžete poradit nějaký lak či olej na venkovní stůl na vaření z měkkého dřeva, který muže přijít do styku s potravinami a přitom vydrží nápor venkovního počasí(stůl nebude...

(celý dotaz)

Answers ever day
Ask your question!

Why our paints