Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Question: Jak co nejlépe ošetřit vstupní dveře do objektu

Dobrý den,
omlouvám se za ta (+ okna), ale připadalo mi to jako nejbližší téma.
jedná se o dubové dveře cca 10 let staré, které asi byly ošetřeny (nám neznámým) tenkovrstvým lazurovacím lakem. bohužel na některých místech už jsou mírně poškozené. s natíráním dubového dřeva nemá manželka coby hlavní natěrač v rodině ale žádné zkušenosti.
já jsem se díval ve specializované prodejně barev a laků a jako nejvhodnější mi připadal xyladekor (je to syntetika a i barvy by vyhovovaly). ale to je pouze dojem laika. při natírání oken z borovice dělá docela zázraky nátěr fermeží. ale vůbec netuším, jestli je možné, resp. vhodné i pro dřevo dubové.
toto, prosím, berte pouze jako popis současné situace. prosím vás, jako odborníky, o popis podle vás nejvhodnějšího postupu a k tomu doporučených prostředků.
předem děkuji za odpověď.
s pozdravem jan semerádt

Za nejvhodnější povrchovou úpravu ( oživení vzhledu) považuji aplikaci opět tenkovrstvého lazurovacího laku s 1035 lazurol topdecor nebo s 1023 lazurol classic v potřebném odstínu. tato povrchová úprava nezanechává na povrchu vrstvu, nátěrový film a obnova je snadná opětovným napuštěním. v případě požadavku silnovrstvého nátěru je možná aplikace silnovrstvé lazury  s 1037 lazurol gold

Answers

Richard Dener

Do you have a problem?
Ask your questionRecent questuons

Parkety

13. March 2023: Parkety nalakované Epolexem. Vysoký lesk podtrhuje nerovnosti. Čím lze Epolex přetřít k dosažení matového vzhledu ?

(celý dotaz)

Hranoly

13. March 2023: dobrý den, jak mohu ošetřit jasanové hranoly, které budou sloužit k sezení a budou v exteriéru (slunce/déšť). děkuji za odpověď.

(celý dotaz)

Stůl

16. February 2023: Dobrý den, Můžete poradit nějaký lak či olej na venkovní stůl na vaření z měkkého dřeva, který muže přijít do styku s potravinami a přitom vydrží nápor venkovního počasí(stůl nebude...

(celý dotaz)

Answers ever day
Ask your question!

Why our paints