Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Question: Nátěr do koupelny

Dobrý den,
měla bych na vás prosbu, mám vanu zapuštěnou (nebo obloženou) do tvarovacích desek wedi, na povrchu je oc.mřížka zalitá v tenké vrstvě cementu, přes to je zbroušený tmel, který se používá na auta. měla jsem v úmyslu celou plochu nastříkat auto lakem, ale bohužel to nejde.
a tak stále hledám nějakou barvu, kterou bych to mohla natřít aby vznikla jednolitá plocha, pokud možno ve vysokém lesku. barva musí být voděodolná a nejlépe i trošku pružná, aby to celé nepopraskalo. a bohužel stávající povrch není úplně rovný, tak jestli existuje nějaká základová barva, která by byla schopna vyrovnat dobré nerovnosti a přes ni aby šel finální nátěr.
děkuji za pomoc.
přeji hezký den.
katka huclová

záleží na “hrubosti” nerovností podkladu, žádná základní barva nevyrovná  nerovnosti podkladu, prakticky jsou základní barvy schopné  “dorovnat” stopy po broušení. pro vyrovnání plochy je nutné použít vhodný tmel jako je např. polyesterový dvousložkový tmel “polytmel …..” od fa. bkp, a postupným tmelením a broušením  (brusný papír na rovné podložce , ne pouze rukou !) plochu dokonale srovnat. z emailů velmi dobře odolných vodě, mycím prostředkům a i maechanicky odolným patří dvousložkové polyuretanové  nátěrové hmoty jako jsou pragopur – u2160 (použitelná pro základní nátěr) a vysoce lesklý email   u 2065 pragopur – u2160, který je v našich prodejnách (seznam na www.bal.cz) tónovatelný na různé odstíny.

Answers

Richard Dener

Do you have a problem?
Ask your questionRecent questuons

Umakart

6. March 2023: Dobrý den . Potřeboval bych poradit jakou barvu mám dát do koupelny na umakart tak aby mě barva při sprchování neslezla. Děkuji za radu

(celý dotaz)

Dlažba

27. January 2023: Dobrý den, potřeboval bych barvu na dlaždičky do koupelny, existuje taková barva, která by se nevymyla častým omýváním v koupelně? Děkuji za radu. KR

(celý dotaz)

Barva na obklady

2. January 2023: Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se vyrábí nějaká barva na obklady do koupelny.. Děkuji

(celý dotaz)

Answers ever day
Ask your question!

Why our paints