Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Question: Jaké produkty pro povrchovou úpravu pohledového betonu – interiér/exteriér

Zdravím, potřebuji vytipovat produkty pro povrchovou úpravu výrobků z pohledového betonu.
ty produkty by neměly měnit vzhled betonu, určitý lesk a vizuální zplastičtění povrchu je však přípustné.
pro výrobky jako jsou umyvadla, kuchyňské desky apod. je dále žadoucí, by povrchová úprava ochránila beton před vlhkostí a vsáknutí vody.
povrchy by měly být přípravkem zároveň mechanicky zpevněny a to k dosažení co největší odolnosti vůči kyselinám a barvivům (víno, citrónová štáva mohou způsobit skvrny na betonové desce).
ošetřené povrchy by pak měly být zdraví nezávadné a mohly by přijít do styku s potravinami.
pro udržení povrchu se užívá vosků (včelích?!?) – jsou tyto u nás k dostání. pokud ano, které to jsou?
výrobky typu květináč, které na rozdíl od výše uvedených se mohou umístit do exteriéru bych rád ochránil jak před vlhkostí (zemina uvnitř, venkovní podmínky, kyselý déšť), tak před uv zařením, by nedocházelo k blednutí barev betonu.
v zámoří lze zakoupit speciální přípravky speciálně vyvinuté na tyto aplikace, ale v evropě zatím ne. zde uvádím odkazy na “zámořské” produkty:
http://store.concreteexchange.com/cheng-concrete-online-store_5/finishing-products/cheng-concrete-countertop-sealer
http://www.buddyrhodes.com/index.cfm/m/1/fuseaction/store7catalog.level/bc/0,9126,9296/

předem děkuji za odpověď

spektrum požadovaných vlastností je skutečně značně široké, různorodé. pro penetraci betonu, ochranu proti srážkové vodě ,při zachování vzhledu a paropropustnosti je použitelný prostředek lukofob 39 (výrobce lučební závody a.s. kolín ). pro nátěr betonu se schválením pro přímý styk s potravinami může být použitelný dvousložkový epoxidový email s2321 epolex email profi, který je schválen  v bílém a šedén odstínu, (neodolává dobře uv a kyselinám) nebo silikon akrylátový email  bisil (inf. na www.biopol.cz ). tato poradna se zabývá nátěrováými hmotami, informace o prodejcích včelího vosku nemám k dispozici, jedná se o jinoui oblast. pokud se týká květináčů, klasické nátěrové hmoty nepovažuji za vhodné, vlivem vlhkosti ze zeminy v květináči případný nátěr ztrácí přilnavost a bude se odlupovat. můžete zvážit možnost přímého probarvení betonu při výrobě květináčů barvami  fronton.

Answers

Richard Dener

Do you have a problem?
Ask your questionRecent questuons

Paropropustnost

7. March 2023: Dobrý den, lze určit hodnotu paropropustnosti nátěru? Ekvivalent v sd? Děkuji

(celý dotaz)

SDS

9. February 2023: Dobrý den, prosím odebíráme od Vás technický líh, potřebujeme aktuální verzi SDS tohoto produktu. Můžete mi jej porísm zaslat do emailu ? Předem děkuji.

(celý dotaz)

Odstín

2. February 2023: Zdravím, jaký odstín RAL je nejpodobnější šípkové červené ČSN 8125? Mám v plánu lakovat malotraktor TZ4K14.

(celý dotaz)

Answers ever day
Ask your question!

Why our paints