Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Question: Barva na zaplavovanou chatu

Dobry den,chtel bych se zeptat – mame chatu v zaplavove oblasti a cca 1 za 5 let dochazi k zaplaveni objektu zhruba do 0.5 – 1 m. potom je potreba, aby steny vysychaly. v soucasne dobe to z venku natirame vapnem a uvnitr primalexem (adexmalem), v pohode to vysycha, nicmene je to pokazde potreba premalovat. chci se tedy zeptat – neexistuje nejaka barva, ktera by byla omyvatelna, nicmene dychajici (latexove barvy jsou na nic, protoze uzavrou vlhkost ve stene a ta nevysycha) ? dekuji mockrat za odpoved.

úprava vnějších i vnitřních stěn vymalováním bude v uvedených podmínkách  velmi problematická s nejistým výsledkem. na vápenocementové omítky  je použitelná silikátová fasádní barva jako je např. v4015 barlet silkát, která je z fasádních barev nejvíce paropropustná a po zaschnutí je i omyvatelná. použití je možné (vhodné) i v interiéru na čistou omítku ( bez zbytků primalexu a pod. malířských barev), vzhledem se prakticky neliší od běžného vymalování. obecně, omyvatelné malířské barvy obsahují větší procento pojivové složky a jsou proto  obvykle méně paropropustné a naopak. barva v4018 barlet silikát je formulována na bázi spec. vodního skla, které se chemicky váže k vápenocementové omítce a nátěr je proto “omyvatelný” a přitom paropropustný. i přes uvedené vlastnosti  jsou uvedené podmínky atipické a bude potřebné asi vyzkoušení.

Answers

Richard Dener

Do you have a problem?
Ask your questionRecent questuons

Tvárnice

20. March 2023: Dobrý den, prosím Vás, jakou barvou natřít staré cementové tvárnice, které tvoří sokl skladů. Mohu poslat fotku. Velmi děkuji.

(celý dotaz)

V4018

20. October 2022: Dobrý den, mám dotaz ohledně této barvy V4018 Barlet Silikon Lze tuto barvu nanášet i pomocí stříkací pistole a jakou použít tónovací barvu aby výsledná barva V4018 Barlet Silikon byla...

(celý dotaz)

Penetrace

11. August 2022: Dobry den, Chtěla bych se zeptat zda je hloubkova penetrace remal vhodná i na venkovní pouziti. Za odpověď předem dekuji Koubova

(celý dotaz)

Answers ever day
Ask your question!

Why our paints