Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Question: Matný lak na pískovcový obklad

Dobrý den, uvažuji při rekonstrukci kuchyně místo keramických obkladů použít štípaný pískovec. jelikož se ale obávám, že zamaštěný a zaprskaný pískovcový obklad už nikdy nevyčistím, napadlo mě, zda by šlo obklad natřít matným transparentním lakem. vyřešila by se tak údržba ploch. existuje nějaký takový přípravek, který by držel na pískovci? děkuji za odpověď. blahová

nalakování pískovce není problematické, použitelný může být např. silikon akrylátový lak bisil /inf. na www.biopol.cz) , matný dvousložkový epoxidový lak s1300 (inf. na www.sincolor.cz) nebo dvousložkové polyuretanové laky axapur (inf. na www.colorlak.cz). i když dvousložkové laky patří mezi nejtvrdší a nejodolnější  laky, nepovažuji uvažované řešení obkladu v kuchyni a nalakování za vhodné řešení. pískovec nemá rovný podklad, bude se velmi špatně udržovat, čistit a ani jeho nalakování není dostatečným řešením. nátěrový film nátěrových hmot nedosahuje zdaleka tvrdost a odolnost keramického obkladu, některé potraviny a mastnosta ( zejména horká) zanechá  na laku neodstranitelné stopy, skvrny.

Answers

Richard Dener

Do you have a problem?
Ask your questionRecent questuons

Paropropustnost

7. March 2023: Dobrý den, lze určit hodnotu paropropustnosti nátěru? Ekvivalent v sd? Děkuji

(celý dotaz)

SDS

9. February 2023: Dobrý den, prosím odebíráme od Vás technický líh, potřebujeme aktuální verzi SDS tohoto produktu. Můžete mi jej porísm zaslat do emailu ? Předem děkuji.

(celý dotaz)

Odstín

2. February 2023: Zdravím, jaký odstín RAL je nejpodobnější šípkové červené ČSN 8125? Mám v plánu lakovat malotraktor TZ4K14.

(celý dotaz)

Answers ever day
Ask your question!

Why our paints