Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Question: Nátěr sklolaminátového bazénu

Dobrý den pane Denere,
prosím Vás o radu čím natřít sklolaminátový bazén (stáří 15let) který původní majitel natřel před cca 7 lety ?barvou, která je již vyžilá (zejména po hladinu vody). Chtěl jsem ji vybrousit na původní povrch, ale vybrační bruskou se papír téměř okamžitě zanáší a na povrchu bazénu se tvoří vybroušená místa vs. broušením navrstvená barva. Tuto variantu jsem vzdal a povrch pouze zdrsnil ručně brusným papírem -následně odmastil.
V nejmenované prodejně mi bylo doporučeno aplikovat jednu vrstvu epoxidové dvousložkové barvy. Když jsem zavolal výrobci barvy, bylo mi řečeno, že by bylo vhodnější aplikovat tři vrstvy, z nichž první naředit 2:1 ředidlem.
Po pročtení poradny (několik dotazů je podobných) ale radíte jiné postupy a jelikož máte dozajista mnohem více zkušeností než oslovený prodavač, tak Vás prosím o Váš názor a pracovní postup.
Mnohokrát Děkuji !

Epoxidové nátěrové hmoty sice dobře odolávají vodě a mají dobrou přilnavost k sklolaminátu, ale nejsou vhodné pro nátěry v exteriéru, nevykazují dobrou odolnost UV. Lze je použít pro základní nátěr, např. S2300 Epolex nebo S2322 Epolex, pod vrchní poleuretanový email např. Telpur T300 2-3x . Ve Vašem případě ale není možné tento postup aplikace jednoznačně doporučit vzhledem ke skutečnosti že nebudete natírat sklolaminát (!) , ale starší neznámý nátěr. Epoxidové i polyuretanové nátěrové hmoty obsahují agresivnější rozpouštědla, která mohou některé nátěry částečně rozpouštět a tím vážně narušit přilnavost. Ne všechny nátěrové hmoty lze různě kombinovat, např. polystyrenovou barvu na bazény jako je i S2852 Betex 2v1 na bazény, není vhodné přetírat jinými druhy nátěrových hmot. Pokud se nepodaří starý nátěr odstranit bude potřebné zjistit jaký druh nátěrové hmoy byl použit a obnovit nátěr stejným typem výrobku. Podle popisu vlastností při broušení se může jednat např i o polystyrenou barvu (dříve používán Krastelon ) nebo i o Eternal na bazény.

Answers

Richard Dener

Do you have a problem?
Ask your questionRecent questuons

Bazén

8. April 2022: Dobrý den, prosím o informaci, čím natřín bazén. Bazén je 15let starý, umělohmotný ,zapuštěný a vybledlý.....

(celý dotaz)

Bazén

7. March 2022: Dobrý den, poslal jsem vám již podruhé dotaz na laminování bazénu. poprvé jste mi neodpověděli.

(celý dotaz)

Bazén

28. February 2022: Dobrý deň. Chcel by som natrieť pogumovaný bazén náterom. Existuje náterov hmota na starú gumu? Dakujem

(celý dotaz)

Answers ever day
Ask your question!

Why our paints