Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Question: zapáchající nátěr radiátoru

Dobrý den,
mám ve svém pokoji v bytě nově natřený radiátor (druh nátěru neznám), který po měsíci topení a větrání stále silně zapáchá, a to i když je vychladlý. Chtěla bych se zeptat, jestli by bylo možné se zápachu zbavit přetřením radiátoru jiným nátěrem, který by tolik nebyl cítit, pravděpodobně nějakým ředitelným vodou (jestli je pravda, že takové nezapáchají). Dále se chci zeptat, čím je zápach způsoben, kterými látkami, a jestli to je jedovaté (v pokoji spím a trávím veškerý volný čas).
Děkuji za odpověď. Barbora K.

Pokud není znám druh použité nátěrové hmoty pro nátěr radiátoru není možné posoudit důvod zápachu nátěru ani jeho případnou škodlivost. V průběhu topení a intenzivního větrání by měl zápach ( z běžných nátěrových hmot !) časem zmizet. Obávám se, že případné přetření jinou, i vodou ředitelnou barvou ( např. Denas radiátor ) nezabrání uvolňování a pronikání zápachu z původního nátěru.

Answers

Richard Dener

Do you have a problem?
Ask your questionRecent questuons

Radiátor

29. July 2022: Dobrý večer mám prosbu smrdí mi rafijator ale je vipli co mám dělat

(celý dotaz)

Radiátor

29. March 2022: Radiátor Dobrý den, starý nátěr radiátoru jsme částečně očistili ocelovým kartáčem a aplikovaly dvě vrstvy Balakryl ANTICOR. Je možné přetřít vodouředitelnou barvu barvou syntetickou? Popřípadě jakou? Přijde mi, že Balakryl...

(celý dotaz)

Topení

9. December 2021: Dobrý den, můžu měděné potrubí natírat i když topení topí?děkuji za odpověď

(celý dotaz)

Answers ever day
Ask your question!

Why our paints