Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Question: Renovace dveří s profesionálním vzhledem?

Dobrý den, chystám se na renovaci dveří v celém přestavovaném domě, rád bych docílil co nejprofesionálnějšího výsledku a tak přemýšlím jaký typ barev zvolit. Prohlédl jsem si vaše video v kterém doporučujete použití Denas Univerzá, nic proti akrylátovým barvám, ale jejich přednosti jsou spíše u snadného použití než u vlastností výsledného povrchu.
Popíšu situaci. Interierové dveře v současné době jsou natřeny , poměrně dobře natřeny, krémovou krycí barvou.. Požadovaný výsledek, hladká bílá plocha.
Uvažuji o přebroušení ploch, srovnání hran , vykytování případných defektů.
Následně bych použil dvousložkový polyuretanový plnič a na něj po jeho přebroušení , bílou lesklou dvousložkovou polyuretanovou barvu.
Technologie nanášení stříkání LVLP pistole.
Otázky.
1., Doporučil byste tento postup nebo je vhodné použít jiné barvy případně považujete použití plniče a polyuretanových barev za zbytečné?
2. Jaký doporučujete používat tmel? Mám zkušenosti s dvousložkovými polyesterovými tmely, ale to bude vzhledem k rychlosti schnutí u dřeva asi spíše obtěžující.
3. Jak dalece je nutné pod PUR plnič používat v daném případě nějaký základ a pokud ano jaký?
4. Alternativně jsem uvažoval o použiti jiného typu barev a jako finální vrstvu stříknout bezbarvý lak. Zkrátka uvítám názor a doporučení jak renovovat dveře pokud je kladen důraz na co nejlepší finální výsledek

Vámi uvažovaný nátěrový systém poskytne vysoce kvalitní a odolnou povrchou úpravu dveří Polyestrové případně dvousložkové epoxidové tmely jsou pro předpokládané úpravy nejvhodnější. Použití plniče , po tmelení, na zbroušený podklad považuji za vhodné řešení pro “eliminování” starého nátěru a sjednocení celé plochy pod finální nátěr dvousložkovým polyuretanovým emailem jako je např. Telpur T300. Z běžně používaných nátěrových hmot pro povrchovou úpravu dveří a oken je postup podobný, k zatmelní poškozených míst je vhodný např. tmel O5001 ( fa. Kittfort), základní barva S2070 Pragoprimer plus nebo S2060 Lazurol základ oknobal a vrchní email U2015 Lazurol oknobal email případně i S2013 Industrol univerzál.

Answers

Richard Dener

Do you have a problem?
Ask your questionRecent questuons

Parkety

13. March 2023: Parkety nalakované Epolexem. Vysoký lesk podtrhuje nerovnosti. Čím lze Epolex přetřít k dosažení matového vzhledu ?

(celý dotaz)

Hranoly

13. March 2023: dobrý den, jak mohu ošetřit jasanové hranoly, které budou sloužit k sezení a budou v exteriéru (slunce/déšť). děkuji za odpověď.

(celý dotaz)

Stůl

16. February 2023: Dobrý den, Můžete poradit nějaký lak či olej na venkovní stůl na vaření z měkkého dřeva, který muže přijít do styku s potravinami a přitom vydrží nápor venkovního počasí(stůl nebude...

(celý dotaz)

Answers ever day
Ask your question!

Why our paints