Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Question: Zapachajici podlaha

Dobry den, potrebovala bych poradit. Nedavno jsme byli nuceni zrenovovat celou loznici, nebot nas kocourek zacal znackovat na lepeny koberec a zdi v novostavbe (dum stoji 6 let). Moc se pres koberec vsakla do podlahy. Koberec jsme vyhodili, podlahu umyli, napenetrovali a polozili plovouci podlahu. Zdi jsme take napenetrovali a natreli novou barvou. Pokoj je ale pres veskere usili stale necim citit, i kdyz ne primo kocici moci. Zajimalo by me, zda existuje nater na monolitovou podlahu, ktery je schopen uzavrit veskere pachy. To same bych potrebovala i na zed. Zaslechla jsem, ze existuje nejaky druh pryskyrice, kterym se podlaha zalije…poradte prosim neco, co 100% zamezi zapachu. Dekuji S.

Neprodyšný nátěr na dřěvěnou podlahu splňuje řada nátěrových hmot jako např. dvousložkový epoxidový lak S1300 Epolex, ale pronikání zápachu z podkladu plně nezabrání, zápach může pronikat spárami, po okrajích podlahy, při pohybu podkladu nátěr může popraskat ve spárách a pod. Navíc na plovoucí podlahu nemusí být epoxidový lak použitelný, je poměrně agresivní a může narušit původní druh laku nebo povrchu plovoucí podlahy. Licí podlahoviny, “pryskyřice” na plovoucí podlahy nejsou vhodné ! Z malířských barev jsou nejméně paropropustné latexové barvy, ale stěny potom téměř nedýchají , nátěry latexem se případně velmi špatně odstraňují a 100% zabránění zapáchů taky není jisté.Řešení problému nátěry nevidím za reálné, každý zápach ( pokud je odstraněná příčina) časem vyvětrá, zmizí.

Answers

Richard Dener

Do you have a problem?
Ask your questionRecent questuons

Ahydrit

10. March 2023: Dobrý den, mohu poprosit o přesný postup jak natřít anhydritovou podlahu? Kdy penetrovat a čím, za jak dlouho další postup a čím. Děkuji Radek Sedlák

(celý dotaz)

Studna

3. March 2023: barva na vnitřní stranu skruže studny v provozu

(celý dotaz)

Lak

24. January 2023: A co laky na stěrky? Ty nemění povrch a jsou naprosto hydrofobní.

(celý dotaz)

Answers ever day
Ask your question!

Why our paints