Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Question: Alkydová pryskyřice – ingredience na přípravu enkaustické měkké barvy

Dobrý den, obracím se na vás s méně obvyklým dotazem.

Snažím se vymyslet a najít ingredience na přípravu enkaustické měkké barvy.(viz http://www.dickblick.com/items/00456-1006/)

Měla by obsahovat včelí vosk, minerální líh – to je možno koupit, ale má tam být i alkydová pryskyřice a to nevím co to přesně je a zda je možno koupit.

Našla jsem pouze toto:

WARNECOL Achsenlack 1K RAL 7021 / 1 KG

NÁPRAVOVÝ A PŘEVODOVÝ LAK 1 K Jednovrstvý krycí lak 1K s vysokou trvanlivostí a dobrou odolností proti působení vody. Základní pojidlo : Alkydová polymerová pryskyřice Stupeň lesku : Polomatný Sušina : 54 – …

a toto:

WARNECOL Einbrenn-Grundierung RAL 1013 / 1 KG

Popis produktu: Vypalovací základní nátěr s vynikající přilnavostí a dobrou plnivostí. Základní pojidlo: Alkydová aminopryskyřice Stupeň lesku: mat Sušina: 65 – 71 hmotn. % Doporučená tloušťka suché vrstvy: 15 µm …

Můžete mi prosím poradit, co to je za nátěrové hmoty, jestli je možné je míchat s voskem nebo jestli je někde možnost koupit alkydovou pryskyřici, která by byla vhodná.

Už z principu se mi nechce kupovat Cold wax z USA, když se jedná o složky, které je možno sehnat zde a vytvořit vlastní “skvost” – jako strýc ze Saturnina :).

Děkuji

POpelková

Děkuji

Alkydových pryskyřic je skutečně velmi mnoho různých druhů odlišných vlasností a výrobcem v ČR je např. fa. Spolek pro chemickou a hutní výrobu a.s , Ústi nad labem. Alkydové pryskyřice jsou běžně používány jako pojivová složka při výrobě nátěrových hmot.

Answers

Richard Dener

Do you have a problem?
Ask your questionRecent questuons

Paropropustnost

7. March 2023: Dobrý den, lze určit hodnotu paropropustnosti nátěru? Ekvivalent v sd? Děkuji

(celý dotaz)

SDS

9. February 2023: Dobrý den, prosím odebíráme od Vás technický líh, potřebujeme aktuální verzi SDS tohoto produktu. Můžete mi jej porísm zaslat do emailu ? Předem děkuji.

(celý dotaz)

Odstín

2. February 2023: Zdravím, jaký odstín RAL je nejpodobnější šípkové červené ČSN 8125? Mám v plánu lakovat malotraktor TZ4K14.

(celý dotaz)

Answers ever day
Ask your question!

Why our paints