Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Question: Okná

Vážený pán Richard. Dovoľte, aby som Vás požiadal o radu. Mám eurookná. Pred 2 rokmi som pre popraskanie laku vonkajší náter obrúsil po drevo, 2x natrel silnovrsrvou lazúrou. Teraz to mám znova. Lak je popraskaný, aj keď nie tak ako predtým. Chcem to opraviť, poraďte mi ako to mám urobiť. Odtieň je borovica a ide len o vonkajšiu stranu vikierových okien, len tam sa mi to stáva. S úctou, M. Kožuch

Eurookna jsou obvykle od výrobce opatřená silnovrstvou vodou ředitelnou lazurou, která zejména na západní a jižní straně ( slunce – déšť) nemají bez pravidelného ošetření podle doporučení výrobce dlouho životnost. Pokud požkozený nátěr odstraníte až na čisté , nasákavé (!) dřevo může pro povrchovou úpravu použít rozpouštědlovou silnovrstvou lazuru jako je S1037 Lazurol gold ( viz postup v katalog. listě) u které je předpoklad delší životnosti.

Answers

Richard Dener

Do you have a problem?
Ask your questionRecent questuons

Parkety

13. March 2023: Parkety nalakované Epolexem. Vysoký lesk podtrhuje nerovnosti. Čím lze Epolex přetřít k dosažení matového vzhledu ?

(celý dotaz)

Hranoly

13. March 2023: dobrý den, jak mohu ošetřit jasanové hranoly, které budou sloužit k sezení a budou v exteriéru (slunce/déšť). děkuji za odpověď.

(celý dotaz)

Stůl

16. February 2023: Dobrý den, Můžete poradit nějaký lak či olej na venkovní stůl na vaření z měkkého dřeva, který muže přijít do styku s potravinami a přitom vydrží nápor venkovního počasí(stůl nebude...

(celý dotaz)

Answers ever day
Ask your question!

Why our paints