Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
MENU

Dotaz: Garážová vrata

Dobrý den,

měl bych dotaz jaký typ barvy nejlépe použít na nová garážová vrata, kde rámy a výztuhy obou křídel jsou ocelové a výplň (psaníčka) jsou z nového (čerstvého) pozinku, zatím bez jakéhokoliv nátěru. Nosný rám obou křídel je ocelový, původní (25 let starý) a již natřený základní antikorozní syntetickou barvou PRAGOPRIMER STANDARD S2000, kde bylo provedeno kompletní odstranění původního nátěru až na ocel.

Líbí se mi HOSTAGRUND 2v1 NA POZINK S2810 (syntetický), či HOSTAGRUND ZINEX 2v1 S2820 (akrylátová). Nevím, zda-li je možné kombinovat syntetickou s akrylátovou barvu.

1) Jaký typ barvy by jste mi doporučil, i mimo výše uvedených.
2) Je nutné nějak čerstvý pozink upravit, aby se na něj barva dala nanášet a za čas se neodlupovala.

Rád bych použil jen jeden typ barvy na oba typy materiálů, kvůli sjednocení, je-li to možné.

Děkuji

Jednovrstvá barva S2810 se již nevyrábí, výroba byla ukončená. Pro povrchovou úpravu nového pozinkovaného plechu i ocelové konstrukce můžete použít jednovrstvou antikorozní barvu S2820 Hostagrund 2v1 zinex. Základní nátěr rámu barvou S2000 Pragoprimer nebyl nutný, barva S2820 má i antikorozní vlastnosti základních barev. Pro přetření rámu s nátěrem barvou S2000 bude vhodné na malé části předem zkusit přetíratelnost ( ve vztahu z proschnutí barvy S2000)

Na vaše dotazy odpovídá:

Richard Dener

Máte problém, se kterým si nevíte rady?
Zkuste barevnou poradnu!Naposledy jsme řešili:

Renolast

17. února 2023: Lze provést nátěr jinou barvou na původní renolast? Děkuji.

(celý dotaz)

Odstranění nátěru

25. ledna 2023: Dobrý den!Mám část střechy z pozinkovaného plechu natřenou samovypalovacím autolakem. Nic se s nátěrem nechce spojit, nový nátěr se olupuje. Jak si s tím poradit? Zkoušeli jsme odstraňovač natěrů, mechanicky,...

(celý dotaz)

Šindel

5. září 2022: Dobrý den Chtěl bych se zeptat. Mám střechu z asfaltového šindele, povrch jsem nyní čistil wapkou od mechů a lišejníků, jelikož 20 let na střechu nikdo ani nesáhl. Nyní bych...

(celý dotaz)

Na vaše dotazy odpovídáme každý den.
Zeptejte se i vy!

Proč si vybrat právě nás