LAZUROL LODNÍ LAK S1119

Lak syntetický transparentní

  • Odolný vodě a UV záření
  • Vysoký lesk
  • Zvýrazňuje kresbu dřeva
Podrobné informace
Kde nakoupit? E-shop Prodejny

Charakteristika a použití výrobku

Výrobek je určen na dekorativní lesklé nátěry dřevěných stavebních prvků, vystavených vlhkosti a vodě. Je vhodný například na nátěry zahradního nábytku, sportovního nářadí, korku, obložení stěn v interiéru i exteriéru. Vyznačuje se vysokou odolnosti vůči vlhku a vodě, výbornou zpracovatelností, stabilním leskem a dlouhodobou ochranou před povětrností.

Příprava podkladu

Dřevo musí být před aplikací čisté, suché, dobře obroušené, o vlhkosti max. 12 %. Dřevo se zvýšeným obsahem pryskyřic (modřín, borovice) zbavte všech výronů pryskyřic ředidlem C 6000. Na kvalitě předúpravy dřeva závisí finální vzhled nátěru i jeho životnost. Povrch dřeva nejprve napusťte vhodným napouštědlem, které zajistí stejnoměrnou savost podkladu a vyšší ochranu dřeva (v případě použití fungicidního napouštědla ochrání i proti napadení dřeva plísněmi, houbami a hmyzem). Následně povrch dřeva přebruste jemným brusným papírem, a pak aplikujte lak. Při renovačních nátěrech zbavte dřevo starých nepřilnavých nátěrů a zajistěte pevný podklad.

Ředidlo S 6006, S 6001 pro aplikaci stříkáním

Doporučený nátěrový postup

Před použitím důkladně rozmíchejte! Dřevěné a porézní materiály nejprve napusťte výrobkem LAZUROL IMPREGNAČNÍ ZÁKLAD S 1033 nebo UNIBAL FERMEŽ NAPOUŠTĚCÍ O 1000. Pro barevné zvýraznění struktury dřeva můžeme jako podkladový nátěr použít lazuru LAZUROL CLASSIC S 1023 nebo LAZUROL TOPDECOR S 1035. Přebytek napouštědla nebo lazury po 20 minutách setřete hadrem. Lak před použitím důkladně promíchejte. Nanášejte ve 2-3 vrstvách. Optimální tloušťka jedné vrstvy je 25-30 μm.

Vydatnost

14-16 m²/1 litr na jednu vrstvu

Způsob nanášení

  • štětec
  • stříkání
  • lakovací váleček

Máte problém, se kterým si nevíte rady?
Zkuste naši poradnu!

Na vaše dotazy odpovídáme každý den.
Zeptejte se i vy!